ss

ss

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hyvää uutta vuotta!

Jouluviikko oli niin kiireinen, ettei ehtinyt blogia ajatellakaan. Joulua edeltävänä sunnuntaina ja maanantaina olimme Tallinnassa joulutorilla. Suosittelen. Itse torilla kojuissa myytiin useammassa samoja pipoja ja kaulahuiveja tai sitten glögiä. Mutta se ympäristö... Ensimmäisen kerran kävimme siellä sunnuntai-iltana pimeässä ja toisen kerran maanantaina lumisateessa. Lumisade seurasi laivan mukana Helsinkiin ja jouduimme ensimmäistä kertaa pariin vuoteen oikein lumipyryyn. M:n pettymykseksi lumisade loppui jo ennen Mäntsälää. Jouluaattona oli sitten meidän vuoromme. Kummityttö porukoineen ehti juuri ja juuri ennen joulupukkia meille. Moottoritiellä kuulemma ajettiin neljääkymppiä ja autoja oli ojissa. Onneksi he kuitenkin pääsivät perille ehjinä. Nuorten neitien kanssa aika kuluikin tapaninpäivään saakka.

Pyhien jälkeen alkoivat työt ja blogi unohtui jälleen. Nyt sitten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa edes jotakin, ainakin uuden vuoden toivotukset. Mutta sitten muistinkin, että pari joululahjaa on esittelemättä.

Jälleen pari pääkallohuivia M:lle ja poikaystävälleen. Ohjehan on täältä. Lankana kuten ennenkin Catania ja koukkuna 3,5 mm. Tätä huivia on nyt tahkottu punaisena, mustana, luunvalkoisena ja vihreänä. Saa nähdä, vieläkö joudun niitä virkkailemaan. Valikoimasta puuttuu ainakin vielä kalmankeltainen ;)


 
 
 
Vielä on ainakin yksi tämän vuotinen työ esittelemättä, mutta jääköön se myöhemmäksi.
 
Kiitos teille kaikille lukijoilleni tästä vuodesta! Ja vielä erityiskiitos kaikille kommentoijille. Tavataan jälleen ensi vuonna.

torstai 11. joulukuuta 2014

Pienille

Pari viikkoa sitten kuulin serkultani mukavia uutisia. Hänestä tulee mummi. Halusin tietysti osallistua iloon ja tekaisin tulevalle pienokaiselle tossut. Vaikka sukupuoli on jo tiedossa, tein varmuuden vuoksi sukupuolineutraalit :)

Malli: Saartje's bootees
Lanka: Sandnes Lanett (kaksinkertainen)
Puikot: 3,00 mm


 
Tein vastasyntyneen kokoiset, mutta tuli kyllä niin pienet, että epäillyttää. Mutta voihan ne sitten ottaa nukkeleikkeihin.

Kummitytön pikkusisko täyttää vuosia joulun jälkeen (29. päivä). Viime vuonna aloitin lahjan teon liian myöhään ja jouduin lähettämään paketin myöhässä. Siksi päätin tänä vuonna olla ajoissa. Ja liivi valmistuikin alkukuusta. Yritin tehdä ohjeen 5-7 vuotiaan koon mukaan, mutta siitä olisi varmaan tullut 15-vuotiaan kokoinen, joten jouduin vähentämään silmukoita alle pienimmän koon. Mutta sain kuin sainkin säädettyä senttimetrit kohdalleen.


Malli: Dropsilta
Lanka: Drops Muskat
Puikot: 4,0 mm
Tossut ovat parhaillaan joulukortin kera matkalla saajalleen ja liivi odottaa synttärijuhlia, jotka varmaan ovat joskus alkuvuodesta.